Vukovarski Leptirić najbolji je vrtić u Hrvatskoj

Autor: Perić, Gurov/HRT/Regionalni dnevnik

07. 01. 2021.   prije 4 dana

Područni objekt Leptirić dječjeg vrtića Vukovar 1 proglašen je najboljim vrtićem u Hrvatskoj. Nagradu je osvojio u konkurenciji 57 vrtića. 

Vrijedne ruke ovih malih vrtlara i vrtlarica nikada ne miruju. 

Njihov vrt spreman je za novo cvijeće, začine i povrće. Zdrava prehrana i briga za okoliš ovdje se njeguju od malih nogu.

– Sadi se da raskopaš malu rupicu i staviš sjeme i od toga sjemena se stvori nešto, ističe Ines.

– To kad je naraslo jeli smo to za ručak, objasnila je Petra.

Jer požele li svježu salatu ili mrkvu za juhu, djeca ih uberu u vlastitom vrtu koji sama sade i obrađuju s odgojiteljicama.

– Prije sedam godina smo počeli s projektom naselje po mjeri djeteta gdje smo krenuili sa plastenikom i sadnjom cvijeća i onda smo obnovili sve stare porušene cvjetnjake po naselju i tako poslali snažnu poruku, rekla je odgojiteljica Kristina Zorić-Beslema.

Imaju vlastiti plastenik i recikliraju otpad. U svojem dvorištu uče iz prve ruke što je priroda. A nagrada koju su dobili, kažu, vjetar je u leđa.

– Da nastavimo tim putem jer vidimo da smo na pravom putu i želja nam je da svaki naš objekt u dogledno vrijeme dobije to prestižno priznanje, ističe ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar Mirjana Kulić.

– Grad Vukovar vrlo često u vrhu po dobrim stvarima ovaj put me raduje osobito raduje jer je ipak riječ o našim najmlađim sugrađanima, istaknuo je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Jer iako su još uvijek mali, ta djeca već znaju kako se čuva zemlja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Pročitaj izvorni članak