Prije i nakon predstave – testiranje

Kazalište Beatrix u Utrechtu

Foto: Vijesti iz kulture / HRT/NOS

Kazalište Beatrix u Utrechtu prepuno je publike. Ipak, riječ je zasad samo o eksperimentu kojim tamošnje vlasti žele ustanoviti kako na siguran način vratiti publiku u dvorane. 

Ulaznica je podrazumijevala negativan PCR test, mjerenje temperature na ulazu i ponovno testiranje nakon pet dana. Ljudi su odvojeni u grupe koje nemaju kontakt, a cilj je u idućih nekoliko tjedana na ukupno osam izvedbi utvrditi kako ubuduće uživati u umjetnosti.

– Naviknuli smo se na nove obrasce ponašanja i držanje distance. Srećom, ovdje je sve dopušteno kao i prije, dojam je jednog posjetitelja.

Istraživač Pieter Lubberts objašnjava da mjere trajanje kontakata, bilježe kada se i gdje događaju i kolika je pritom udaljenost između posjetitelja.

– To je važno za razumijevanje rizika i mislim da ćemo doći do nekih novih spoznaja, ustvrdio je Pieter Lubberts.

Publika u Kazališu Beatrix , Foto: Vijesti iz kulture/HRT/NOSPieter Lubberts , Foto: Vijesti iz kulture/HRT/NOSKazalište Beatrix u Utrechtu , Foto: Vijesti iz kulture/HRT/NOS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Pročitaj izvorni članak