Nakon četiri godine psi se vraćaju u Bijelu kuću

Autor: I.Z./Hina

08. 11. 2020.   prije 3 dana

Nakon pet dana neizvjesnosti Amerika je dobila izabranog predsjednika, a od siječnja će, nakon četiri godine, travnjacima Bijele kuće ponovno trčati najbolji čovjekovi prijatelji.

U rezidenciji američkog predsjednika na adresi 1600 Pennsylvania Avenue NW u  Washington, D.C. nije bilo predsjedničkih pasa od 2016., kada je u nju uselio republikanac Donald Trump kao prvi predsjednik nakon mnogo desetljeća koji nije imao psa. To će se sada promijeniti i 2021. u Bijelu kuću će zajedno s Bidenovom obitelji useliti njemački ovčari Major i Champ.

Bidenovi unuci prozvali su dvanaestogodišnjeg Champa koji se pridružio obitelji 2008., Biden Stariji, piše USA Today. Mlađeg Majora Bidenovi su udomili prije dvije godine i on je prvi udomljeni pas koji ulazi u Bijelu kuću. Bio je jedan od šest štenadi bačenih na smetlište i spašenih hitnom veterinarskom intervencijom jer su bili izloženi otrovima, objavila je 2018. udruga Delaware Humane Association.

– Tako smo sretni što smo primili Majora u obitelj i jako smo zahvalni Delaware Humane Association na tome što pronalaze dom za Majora i bezbrojne druge životinje, rekao je Biden za CNN 2018.

Joe Biden je bio vlasnik najmanje tri druga njemačka ovčara i doge zvane Governer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Pročitaj izvorni članak