Labudu s Bundeka petak 13. je sretan dan

Autor: B.A./HRT

13. 11. 2020.   prije 3 dana

Peti dan od dojave građana da je na Bundeku labud kojem iz kljuna visi flaks terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba konačno ga je uhvatila.

– Naša mu je pomoć bila nužna, no on je bio tvrdoglav. Više smo ga puta obilazili, a jedan smo dan u akciju uključili i vatrogasce s čamcem. Sve to bilo je neuspješno. Labud bi nam baš svaki put vješto pobjegao, kažu.

Izrezbarene bundeve za životinje

Jato kojeg se labud držao bilo je okrutno – tijekom hranjenja bi ga tjeralo od sebe, pa su se u Skloništu brinuli je li gladan. Tu su činjenicu odlučili iskoristiti kako bi ga uhvatili.

– Labudovi su naviknuti na ljude koji ih hrane, pa smo se s gospodinom Tomislavom dogovorili da mu danas pripremimo svojevrsnu zamku. Plan je bio da ih on hrani, a da kolega s odjela za peradarstvo Veterinarskog fakulteta i voditelj naše terenske ekipe pokušaju uhvatiti labuda s flaksom u kljunu. Bio je to pun pogodak! Jutros u 7 sati labud je ulovljen! Na licu mjesta smo mu iz kljuna izvadili flaks s udicom, no za svaki smo ga slučaj odvezli na temeljit pregled u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. Tamo je labudu očišćena ranica od udice i dana mu je potrebna terapija, navode iz Skloništa.

Labud je sada u stacionaru, gdje će biti nekoliko sati na promatranju, a ako sve bude u redu, već danas će biti vraćen na Bundek.

Video: Zoološki vrt Zagreb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Pročitaj izvorni članak