Još jedna turistička atrakcija na Biokovu

Autor: Karmen Šore/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

12. 11. 2020.   prije 5 dana

Nakon Nebeske šetnice – Biokovo dobiva još jednu turističku atrakciju – kaštel iz 17. stoljeća u zaselku iznad Makarske koji je pretvoren u multimedijski centar.

Kaštel iz doba Mletačko-turskih ratova služio je za primanje stanovništva u slučajevima opasnosti. Izgrađen je u stijeni unutar koje je pećina još iz brončanog doba. U to vrijeme, priča ravnatelj Gradskog muzeja Makarska Marinko Tomasović – bio je više etažna građevina s drvenim gredama i tavanicama.

Danas ima novu svhu – turističku i muzejsku. U obnovljenom kaštelu postavljeni su brojni multimedijalni panoi koji objedinjuju arheologiju te floru i faunu planine Biokovo. Radi se o potpuno novom turističkom proizvodu koji će revitalizirati čitav prostor i rasteretiti obalu, kaže Lidija Vukadin Vranješ, voditeljica projekta i ravnateljica Razvojne agencije MARA.

Park prirode Biokovo je jedna prekrasna cjelina međutim nikada dovoljno sadržaja, dodaje zamjenik gradonačelnika Makarske Dražen Nemčić. Raduje se novom proračunskom razdoblju EU-a – i novcu koji će se usmjeriti na nove investicije vezane za prirodnu i kulturnu baštinu.

U makarskom zaselku obnovljene su i dvije crkve. Vrijednost projekta je oko 14 milijuna kuna, a od toga su 12 milijuna bespovratna sredstava Europske unije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Pročitaj izvorni članak