Glasajte za finaliste Volonterskog Oskara

Objavljeni su finalisti još jednog Volonterskog oskara, nagrade koju organizira Volonterski centar Zagreb – sada građani mogu glasati za, redom odlične, volontere za koje misle da su najviše zaslužili ovo lijepo priznanje.

Stručno Povjerenstvo odabralo je Laru Andrić, Viktoriju Petek i Zvonka Grgeca kao finaliste natječaja za volontera/ku grada Zagreba 2020. godine, a danas, u srijedu, 11. studenog počinje drugi krug u kojem će građani moći glasati za svog favorita.

– Volonterski centar Zagreb proteklih jedanaest godina putem nagrade Volonterski Oskar promovira volonterstvo kroz priče iznimnih pojedinaca – volontera koji su zaslužni za pozitivne promjene u našem društvu i pravi su primjer osoba koje su uspjele uklopiti volontiranje u svoju svakodnevicu, ističu organizatori.

Lara Andrić (20) volonterka je udruge Are You Syrious? u kojoj je ove godine odradila 200 volonterskih sati. Lara volontira kao pomagačica u savladavanju hrvatskog jezika i školskog gradiva djeci koja su ostvarila međunarodnu zaštitu u Hrvatskoj te posreduje u komunikaciji između roditelja i škole.

– Također pomaže obiteljima u snalaženju u novom okruženju. Izvršavajući volonterske zadatke, pokazala se kao pouzdana i predana osoba, koja svoje stručno znanje uspješno primjenjuje u novim situacijama, ističe se u nominaciji.

Lara Andrić (foto: VCZ)

Viktorija Petek (70) volontira već 4 godine u Malom zmaju kao voditeljica skladišta humanitarne pomoći i koordinatorica volontera za taj dio aktivnosti. U 2020. volontirala je 588 sati.

– Svojim optimizmom, životnom energijom i susretljivošću privukla je velik broj novih volontera, uspješno komunicira i surađuje s donatorima i velika je podrška korisnicima udruge. Usprkos ozbiljnim godinama i zdravstvenim poteškoćama, se ustručava se prihvatiti niti jednog fizičkog ni intelektualnog zadatka, stoji u obrazloženju.

Viktorija Petek (foto: VCZ)

Zvonko Grgec (64) svojim dosadašnjim volonterskim radom pokazao je osobit interes i senzibilitet po pitanju prava djece i općenito ljudskih prava, a posebno se angažirao na promicanju zajedničke roditeljske skrbi i ravnopravnog roditeljstva.

– Zvonko u Hrvatskoj udruzi za ravnopravno roditeljstvo najviše doprinosi pružajući psihološku, pravnu i savjetodavnu pomoć korisnicima koristeći svoja osobna iskustva u pokušajima ostvarivanja ravnopravnog roditeljstva. Tijekom 2020. godine Zvonko je prikupio 128 volonterskih sati, napominju organizatori Volonterskog Oskara.

Zvonko Grgec (foto: VCZ)

Uz troje finalista, na prijedlog članova Povjerenstva, volonterki udruge La Verna – Antoniji Jušić (79) bit će dodijeljena nagrada za životno djelo i preko dva desetljeća dug volonterski angažman u zajednici.

U drugom krugu, u kojem građani odlučuju o dobitniku/ci nagrade, a koji kreće danas, u srijedu, 11. studenog i traje do 2. prosinca za finaliste će biti moguće glasati elektronski na internetskoj stranici VCZ-a ili u uredu VCZ-a na glasačkim listićima.

Objava pobjednika kao i uručenje nagrada dobitniku/ci bit će na svečanom dodjeli Volonterskog Oskara 2020. najavljenoj za 4. prosinca.

Više o nagradi doznali smo od koordinatorice promotivnih aktivnosti u VCZ-u Dunje Hafner i Nikoline Antolić, prošlogodišnje dobitnice Volonterskog Oskara, koje smo ugostili u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Pročitaj izvorni članak